Foto: Johan Nilsson/TT/arkivbild

Grovt våldsbrott i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades strax före midnatt natten mot söndag till Gislaved där en person hade utsatts för ett grovt våldsbrott.

– Personen fördes till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador, säger Erik Terneborn, presstalesman vid polisen.

Personen påträffades utomhus i området Trasten i Gislaved och polisen har spärrat av ett område och gjort en teknisk undersökning av brottsplatsen. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Kan du säga något om det har använts någon typ av tillhygge vid det här brottet?

– Det kan jag inte kommentera i nuläget, jag kan säga så mycket att det inte handlar om några skottskador, säger Erik Terneborn.

Förundersökning leds av åklagare

Polisen har under natten och morgonen sökt med hundpatrull och knackat dörr i området för att se om det finns fler vittnen till händelsen.

Polisen hade vid 13-tiden på söndagen ingen frihetsberövad och vill i nuläget inte kommentera om det finns någon misstänkt. På grund av det tidiga läget i förundersökningen är polisen mycket förtegen med att lämna ut uppgifter i ärendet. Förundersökningen leds nu av åklagare.

Den skadade personen vårdas fortsatt på sjukhus med allvarliga, men inte livshotande skador, uppger polisen vid 13-tiden på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.