Tommie hörde skottlossning: ”Lät väldigt högt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer i bostadsområdet Liljeholmen i Jönköping vaknade tidigt under onsdagsmorgonen av skottljud. Kort efter kom polispatruller och upptäckte hål i en glasruta på en dörr. Vittnet Tommie Sjögren berättar för SVT Nyheter Jönköping om vad han såg.

Det var vid 05-tiden som polisen fick larm från Tegelbruksgatan i Jönköping om höga ljud. Det finns hål i en ytterdörr och även en plåtdörr i trapphuset. Under dagen har poliser säkrat spår, flugit med drönare och intervjuat vittnen. Bland annat Tommie Sjögren.

– Jag hörde fem starka skott. Det lät lika högt som att en polis skulle skjuta här nu.

Så du tyckte att det lät som skarpa skott?

– Mycket.

Enligt polisen finns inga uppgifter om att någon person har skadats, men det ska ha varit ett skarpt vapen som användes vid skottlossningen.

– Det kan ha varit någon form av vapen som har använts för att skjuta sönder de här dörrarna, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen utreder händelsen som skadegörelse och grovt vapenbrott.

I klippet ovan kan du höra en längre intervju med Tommie Sjögren.

Vid 12-tiden på onsdagen var polisen klara med det inledande utredningsarbetet och avspärrningen är också hävd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.