Christoffer Törngren jublar efter att ha gjort 1-1 mot Brynäs i den sjunde och avgörande SM-finalen 2017. Foto: Mikael Fritzon/TT

Guldhjälte från 2017 förlänger med HV71

Uppdaterad
Publicerad

Christoffer Törngren förlänger sitt kontrakt med HV71.

– Christoffer har en tuff säsong bakom sig med mycket sjukdom och är otroligt revanschsugen, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

2017 var han en av guldhjältarna och det var han som genom sitt 1-1-mål i den tredje perioden i den sjunde och avgörande finalen mot Brynäs såg till att matchen gick till förlängning. En förlängning som sedan Simon Önerud avgjorde och fixade guldfesten i Jönköping.

Allsvenskt spel

Nu är det spel i allsvenskan som väntar för Törngren, som gör sin åttonde säsong i HV71. Den Vimmerby-födde forwarden har gjort 299  matcher i HV-tröjan och nu blir det fler.

–Jag känner mig fräsch i kroppen nu och ser fram emot att få en bra sommarträning och sedan att vi gör en riktigt bra säsong med HV71. Efter några tunga veckor känns det som att det är positiv energi runt klubben igen, säger Christoffer Törngren.

Hans kontrakt med HV71 gäller 1+1 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.