Den kända vägkrogen Gyllene Uttern söder om Gränna har försatts i konkurs. Foto: SVT/Johannes Tolf

Gyllene Uttern får nytt liv efter konkursen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att hotell- och konferensanläggningen Gyllene Uttern utanför Gränna köps av Jula Holdingkoncernens hotellverksamhet.

Det var i mars som hotell och konferensanläggningen Gyllene Uttern försattes i konkurs efter att tappat en stor del av gästnätterna under coronapandemin. Men nu har anläggningen fått en ny ägare som hoppas få lönsamhet i verksamheten.

− Det finns verkligen stor potential i den här unika anläggningen med tillhörande stora markområde med utsikt över Vättern och närhet till fantastiska naturmiljöer med möjlighet till fritidsaktiviteter som golf, jakt, cykel och vandring, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef i ett pressmeddelande.

Det är oklart som händer med de anställda. Planen är att hotellet ska öppna upp till sommaren om pandeminsituationen tillåter det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.