Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar skolchefen Åsa Wadling anledningen till att Habo har så många behöriga lärare. Foto: Fredrik Weibull SVT

Habo har flest behöriga lärare – så har kommunen arbetat

Uppdaterad
Publicerad

Andelen behöriga lärare har ökat i hela landet om man jämför med förra året. I Habo kommun har de flest andel behöriga lärare i Jönköpings län och näst flest i hela landet.

Enligt nya siffror från Skolverket så har andelen behöriga lärare ökat i hela landet om man jämför med föregående år. I Jönköpings län ligger Gislaved i botten, där är det endast 60,2 procent lärare med lärarleg i grundskolan som har behörighet i minst ett ämne. I Habo är däremot 87,3 procent, vilket är flest i länet och näst flest i hela landet.

– Jag är jättenöjd. Det har ju sett ut så över tid så jag hade varit förvånad om vi hade tappat, säger Åsa Wadling som är skolchef i Habo kommun.

I klippet berättar hon vad hon tror ligger bakom siffrorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.