Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Habo Wolley leder nu med 2-0 i SM-finalserien mot Hylte/Halmstad – se publikfesten i klippet ovan. Foto: Privat

Habo vann inför rekordpublik: ”Vi gjorde det omöjliga möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev vinst även i den andra SM-finalen för Habo mot Hylte/Halmstad inför en rekordpublik hemma i Habo. Nu är Habo en vinst från SM-guld efter att ha utökat till 2-0 i matchserien.

– Det är aldrig riktigt någon frustration som pågår i laget, säger lagets center Carl Larsson.

Precis som i den första finalmatchen i lördags vann Habo även match två mot Hylte/Halmstad, som inför finalserien inte hade förlorat under säsongen. I tisdagskvällens finalmatch så vann Habo med 3-1 i set.

Och matchen på tisdagskvällen var historisk i så motto att det var Habo Wolleys första SM-final på hemmaplan där det blev publikrekord. Runt 1 000 personer såg matchen i hallen där flera också fick vända i dörren när det blev lapp på luckan.

– Såhär ska det vara varje match och jag tror det kommer bli ett ännu större intresse efter den här säsongen, säger Allan Bärenholdt som var med och grundade Habo Wolley 1987.

Klubbens första SM-guld

På lördag spelas den tredje finalmatchen i Halmstad. En vinst för Habo skulle innebära att de vinner det första SM-guldet i klubbens historia.

Vid förlust så vänder finalserien tillbaka till Habo och en fjärde match.

I klippet ovan hör du Carl Larsson och supportrarna berätta om känslorna efter slutsignalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.