Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På lördag har Habo Wolley och lagkaptenen Algot Danielsson chansen att ta sig till klubbens första SM-final någonsin. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Habo Wolley på väg mot sin största framgång – bara en match ifrån SM-final

Uppdaterad
Publicerad

Habo Wolley spelar på lördag den tredje semifinalmatchen mot Sollentuna. Vinst där och klubben har nått sin största framgång någonsin. Och det med tre kanadensare och resten habosöner i laget.

I klippet: Hör lagkaptenen och habosonen Algot Danielsson berätta hemligheten bakom att klubbens nått så långt.

2006 gick Habo Wolley till semifinal i SM. Det är klubbens hittills största framgång i SM. Nu är man där igen och leder med 2-0 i matcher mot Sollentuna i en matchserie som avgörs i bäst av fem matcher. På lördag spelas den tredje matchen hemma i Habo Sporthall – och om Habo vinner den så är laget klart för SM-final.

– Vi har gett oss själva ett bra läge och det vore fantastiskt att få spela SM-final, säger Algot Danielsson, lagkapten, Habo Wolley.

Under lördagen blev det klart att Habo och Hylte gör upp om SM-guldet. Det är första gången i klubbens 36-åriga historia som Habo spelar SM-final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.