Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör huvudtränaren Andrew McWilliam berätta om vad lagets framgång beror på i klippet ovan. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Habo Wolley optimistiska inför SM-finalerna

Publicerad

Tio raka segrar och endast ett förlorat set av 31 spelade – så ser Habo Wolleys meritlista ut inför SM-finalerna mot favorittippade Hylte Halmstad på lördag.

– Vi känner att vi också är i bra form och ska försöka göra vad vi kan, säger lagkaptenen Algot Danielsson.

I morgon spelar Habo Wolley den första matchen i kampen om SM-guldet borta då tuffast möjliga motstånd i form av Hylte Halmstad väntar.

Det är första gången i klubbens 36-åriga historia som Habo spelar SM-final – men det är ingenting som skrämmer lagkaptenen.

– Personligen har jag alltid som ambition att vinna men det är ingen negativ press. Man känner att man har något att spela för.

McWilliam om nästa säsong

Lagets tränare och tillika årets coach i elitseriesäsongen 2022/23, Andrew McWilliam, fastnade för Habo efter att han var på besök som motståndare en gång.

– Jag minns publiken och stödet Habo hade som klubb så det var ett enkelt beslut, säger McWilliam. 

Men om han blir kvar nästa säsong vill han inte svara på än.

Hör lagkaptenen om vad som är hans viktigaste roll i laget och huvudtränaren om vad lagets framgång beror på i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.