Nicklas Rahm blir ny huvudtränare i HV71. Foto: HV71

Han blir ny huvudtränare för HV71

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart hur ledarstaben i HV71:s herrlag ska se ut den kommande säsongen. Nicklas Rahm blir ny huvudtränare och ny assisterande tränare blir Stefan Nyman.

Rahm som tidigare spelat i HV71 är född och uppvuxen i Jönköping och blir den första huvudtränaren som har föreningen som moderklubb.

Var med i guldlaget 95

Nicklas Rahm har 232 matcher i HV71 och var med i guldlaget 1995. Tränarkarriären började i Växjö Lakers sen kom han till Jönköping säsongen 2016/2017 som assisterande tränare. Nu blir han alltså huvudtränare i klubben nästa säsong. Han har skrivit på för två år.

– En stor ära och en spännande utmaning. Jag har vuxit upp med HV71 och att få förtroendet att bli huvudtränare känns naturligtvis stort. Jag drivs av passion och engagemang i mitt ledarskap och det är något jag ska fortsätta med även som huvudtränare, säger Nicklas Rahm i ett pressmeddelande.

Stefan Nyman som blir ny assisterande tränare kommer senast från Lugano. Han har även flera säsonger bakom sig som tränare i Djurgården, Malmö och Södertälje. Hans kontrakt är på tre år.

I HV71 kommer han i första hand ha fokus på det defensiva spelet och backarna.

Oklart med Davidsson

Även målvaktstränaren William Rahm har skrivit under ett nytt treårskontrakt med klubben. Samma gäller för sportchefen Johan Hult.

– Vi är väldigt nöjda med det jobb som Johan gör och vi ser honom som den naturliga ledaren för den sportsliga organisationen även i framtiden. Vad gäller Johan Davidsson, som idag är assisterade sportchef, har vi en pågående dialog med Johan kring hans fortsättning, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71 i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.