Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Andreas Johansson lämnade restaurangbranschen för att blir skolmatskock. Foto: Fredrik Weibull SVT

Han lämnade krisande restaurangbranschen – blev skolmatskock

Publicerad

Mitt under coronapandemin valde kocken Andreas Johansson att lämna den krisande restaurangbranschen för att bli skolmatskock. Något som han inte ångrar idag.

– Jag trivs väldigt bra där jag är nu, säger han.

I över arton år jobbade Andreas Johansson som kock inom restaurangbranschen, något som han älskade. Men de sena kvällarna och helgerna gjorde att han ville prova något annat. Så nu under coronapandemin slutade han för att börja jobba som skolmatskock, något han varit i fem veckor nu.

– Coronapandemin hade ju så klart en viss påverkan. Men sedan kände jag att jag var färdig med den privata sidan av branschen. Jag ville göra något nytt och få en mer strukturerad vardag, säger han.

Kan tillföra något nytt

Under flera år har det varit en brist på kockar i skolköken runt om i landet. Men nu när restaurangbranschen befinner sig i en tillfällig kris i och med coronapandemin, finns det gott om kockar på arbetsmarknaden. Något som Andreas Johansson tror kommer att vara positivt för maten som lagas i skolköken.

– Det blir ett nytt synsätt kanske, på hur man arbetar med livsmedel och kanske nya tekniker på hur man arbetar med matlagning, säger han.

I klippet berättar han hur han arbetar för att överraska barnen och hur han tänker om framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet