Adrian Engström har i sommar deltagit i Ung Drive. Foto: Philip Naskret / SVT

Hans sommarjobb: starta eget müsliföretag

Uppdaterad
Publicerad

Idag var det dags för diplomering och prisutdelning till de 20-tal gymnasieungdomar som genom kommunsatsningen Ung Drive har startat eget företag i sommar. – Man lär sig om eget ansvar. När ingen annan puschar dig måste du göra det själv, säger Adrian Engström.

15-årige Adrian Engström från Mullsjö har den här sommaren inte haft ett vanligt sommarjobb. Han valde istället att hoppa på kommunsatsningen Ung Drive som är en utbildning i företagande och entreprenörskap.  Med stöd av entreprenörer och coacher har ett 20-tal ungdomar från Jönköping, Habo och Mullsjö lärt sig utveckla sin drivkraft och hur man gör för att lyckas med ett eget företag.

Tillsammans med två kompisar startade Adrian Engsröm ett müsliföretag.

– Vi driver ett företag med ekologisk och hemlagad müsli. Det har gått jättebra, vi har sålt över 100 påsar på två månader så vi är jättenöjda, säger han.

Kommer att fortsätta

Resultatet av sommarens Ung Drive har blivit allt från företag som erbjuder möbler i betong, produktion av webbsidor till vardagsnära tjänster. Och för Adrian Engström har sommaren betytt att han på allvar tagit sig in i entreprenörsvärlden.

– Jag har lärt mig om ekonomi och hur man säljer och så. Vi kommer att fortsätta med vårt företag fram till jul och om det går bra ska vi expandera.

Varför är det viktigt med den här kunskapen?

– Man lär sig om eget ansvar. Man lär sig om eget ansvar. När ingen annan puschar dig måste du göra det själv, säger Adrian Engström.

– Jag rekommenderar verkligen fler att göra det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.