Hantverkare föll sex meter från hustak

Uppdaterad
Publicerad

En arbetsplatsolycka inträffade strax innan klockan 11 i Bankeryd. Enligt polisen har en hantverkare fallit ner från ett hustak.

Polisen uppger att mannen fallit sex meter ”men klarat sig relativt bra”. Hantverkaren var vaken, talbar och kunde röra sig när polisen anlände till platsen.

Han fördes med ambulans till sjukhus. Länssjukhuset Ryhov meddelar senare att mannen är måttligt skadad och att han blivit inlagd för vård.

Oklart om utrustning fallerat

Polisen kommer upprätta en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka. De kan i nuläget inte svara på om hantverkaren arbetat utan fallskydd eller om utrustningen fallerat på något sätt.

Mannen är i 60-årsåldern, enligt polisen.

Arbetsplatsolycka i Eksjö

Strax innan lunch fick polisen ytterligare ett larm om en arbetsplatsolycka, den här gången i Eksjö. En ung man ska ha fått något tungt över sig på ett trävaruföretag. Han var vaken och talbar när polisen kom fram, men fick föras med ambulans till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.