Har du lyckats med det här? Foto: Mats Andersson/bowlingtv.se

Här åker elitspelarens bowlingklot upp i taket

Uppdaterad
Publicerad

Under en elitseriematch i bowling hände något mycket ovanligt. Istället för smeka banan och träffa den sista käglan for bowlingklotet rakt upp i taket.

– Hela klotet hakade fast i handen, säger bowlingspelaren Peter Nordensson till SVT Nyheter Jönköping.

Det hela ser rätt märkligt ut, speciellt med tanke på att det är en professionell bowlingmatch.

– Vi har skrattat lite här. Jag har lagat taket precis nu, säger Mats Andersson på Nässjö bowling center, när vi når honom vid lunchtid på måndagen.

Han brukar filma elitseriematcherna i Nässjö, så även denna gång.

Peter Nordensson hade briljerat hela matchen och var klart bäst. Sedan hände något.

– Exakt vad vet jag inte, men det jag vet är att i bowling har man tumhylsor som flyttas mellan kloten. Troligen har den fått en smäll och gått sönder -  så hela klotet hakade fast i handen.

Peter säger att han själv bara sett det en gång på 30 år.

– Jag såg bara klotet försvinna rätt upp. Det är något man ser i klipp på Youtube när någon druckit för mycket öl och inte vet vad de håller på med.

Peter har spelat elitserien i 15 år och trots den lilla fadäsen vann Team Clan från Nässjö mot gästande BK Jösse. Nässjölaget ligger nu på fjärde plats i elitserien och hoppas därmed på en plats i slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.