Emil Jungåker och Isabella Billengren tycker att det är viktigt att satsa på ungdomarna, för att bevara sporten padel även efter att trenden lagt sig. Foto: Kristin Renulf / SVT

Här finns en av världens största padelarenor

Uppdaterad
Publicerad

I Stigamo vid E4:an mellan Vaggeryd och Jönköping invigdes nyligen en av världens största padelarenor. Satsningen görs bland annat för att bevara utvecklingen av sporten i Sverige.

De senaste åren har sporten padel blivit omåttligt populär i Sverige och arenor byggs på löpande band. Padel panorama har tagit i ordentligt med 23 banor som ryms i den nästan 8 000 kvadratmeter stora lokalen.

– Två banor kommer att ha läktare för publik och målet är att vi ska kunna arrangera stora tävlingar så småningom, säger Emil Jungåker, tränare och en av tre ägare.

Vill undvika en boom

Han säger att föreningen efter nyår kommer att köra igång en stor satsning för att få den nu så populära sporten, att behålla sina utövare och till och med växa.

– Vi kommer satsa stenhårt på våra unga. Vi vill undvika att padel bara är en boom som stannar några år. Vi vill bygga från grunden.

Men finns det inte ändå en risk att padel är en trend som kommer lägga sig så småningom?

– Jo, men då är det de bästa anläggningarna som kommer finnas kvar och vi vill vara en av dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.