Se starten av Jönköping Marathon i klippet ovan. Foto: Simon Fredling Jack, SVT.

Här går startskottet – Jönköping Marathon igång igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter restriktioner som satt stopp för större motionslopp under pandemin är många glada löpare från Sverige och andra länder i Jönköping för att springa ett marathon. Flera löpare berättar för SVT Jönköping om hur det känns att vara på plats efter en tid med mycket restriktioner.

Ungefär 2 000 löpare hade anmält sig till den fulla marathondistansen samt halvmaran. Restriktionerna gjorde det dock endast möjligt för 900 löpare att befinna sig i start- och målområdet samtidigt, därför delades fältet in i flera olika startgrupper.

Det är ju många här, man försöker hålla avstånd men vad tänker du som löpare om det här när coronapandemin fortfarande pågår?

– Jag tror folk är medvetna om vad som gäller nu och många har ju också fått vaccin. Riskerna är nog mindre så jag känner mig inte orolig, menar Santosh Boddeti från Örebro.

Elmina Saksi vann Jönköping Marathon i damklassen, Patrik Gustavsson vann i herrklassen.

Se starten av Jönköping Marathon och löparna berätta om känslorna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.