Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Carin Rosjö och Matilda Grahn, båda från IF Hallby SOK, berätta om den stora skidtävlingen som kunnat genomföras trots rekordsmittan av covid-19 i samhället just nu. Foto: SVT/Johannes Tolf

Coronaanpassad skidtävling i Jönköping – hundratals åkare

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har Götalandsmästerskapen i längdskidor avgjorts i Jönköping. Den stora tävlingen har kunnat genomföras trots den omfattande smittspridningen av covid-19 i samhället just nu.

– Vi har flera åtgärder för att minska risken för smitta, säger Carin Rosjö som är ordförande i IF Hallby SOK som står som arrangör för helgens tävlingar.

Hon är glad för att Götalandsmästerskapen har kunnat genomföras trots pandemiläget.

Teamsprint under söndagen

På lördagen var det individuella skidtävlingar – masstart fri teknik, och på söndagen var det teamsprint fri teknik.

– Det är roligt att få tävla på hemmaplan, säger Matilda Grahn, IF Hallby SOK, som är en av de drygt 300 skidåkarna som under helgen tävlat i konstsnöspåret utanför Jönköping.

Här finns skidåkare i en mängd olika åldrar från södra Sverige, men majoriteten är barn och ungdomar.

I klippet ovan ser du söndagens första start på teamsprinten, och du hör även Carin Rosjö berätta vilka åtgärder som har genomförts för att minska risken för smittspridning i samband med tävlingarna.

Här kan du se söndagens resultat från teamsprinten i Jönköping (extern länk).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronasport Jönköping

Mer i ämnet