Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Oskar Sundholm på Energikontor Norra Småland att det finns ett stort intresse kring vätgas just nu. Foto: Fredrik Weibull SVT

Här kan den nya tankstationen för vätgas ligga

Publicerad

Under de senaste åren har intresset för vätgas ökat runt om i landet. Nu finns det planer på att bygga tre helt nya vätgastankstationer i Jönköpings län.

Flera företag har visat intresse för att bygga tankstationer för vätgas runt om i länet. I dagsläget finns inga, men nu planeras byggen av tre stationer. Den ena ska ligga på Torsvik utanför Jönköping och de andra två i Värnamo och i Klevshult.

– Det är fler och fler större företag som efterfrågar och börjar producera vätgasfordon, säger Oskar Sundholm som är projektledare på Energikontor Norra Småland.

Hur ser framtiden ut för vätgas i länet?

– Just nu så ser vi att det bara är tankstationer. Men vi tror att det kommer komma produktionsanläggningar inom en snar framtid, sedan kommer det komma energilagring lite längre framöver, säger han.

I klippet berättar Oskar Sundholm om för och nackdelar med vätgas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.