I det västra området, kallat Idyllen, ska tre lägenhetshus byggas. Foto: Jönköpings kommun

Här ska 150 nya bostäder byggas

Publicerad

Efter fem års planering ser byggprojektet nu ut att bli verklighet. Kommunfullmäktige gav i veckan klartecken för 150 nya bostäder i Hovslätt.

I veckan klubbades två detaljplaner igenom i kommunfullmäktige. Enligt Jönköpings-Posten handlar det om minst 150 nya bostäder i Hovslätt. Dels i Hovslätts västra del, dels i det nya området Hovslätts ängar. Det senare området har legat på planeringsstadiet i fem år. Här planeras 107 nya bostäder.

– Läget är unikt. Det är nära till staden, till skogen, till kollektivtrafik och till idrottsplatsen, säger kommunalrådet Carin Berggren (M), till J-P.

 I det västra området, kallat Idyllen, ska tre lägenhetshus byggas.

– Jag känner mig fullständigt trygg med det här projektet, som vi har gått igenom grundligt under alla de här åren, sa Anders Samuelsson (C) ordförande i stadsbyggnadsnämnden, under sammanträdet, rapporterar Jönköpings-Posten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer