Se pianisten Kerstin Jansson spela för de som ska vaccineras i klippet ovan. Foto: Simon Fredling Jack/SVT

Här spelar Kerstin piano för vaccinbesökarna

Publicerad

Spira i Jönköping har gått från kulturhus till vaccinationssal. Eftersom de ännu  inte får ta emot publik har de kommit på ett nytt sätt att spela musik för människor, nämligen när de ska vaccinera sig. 

Kulturhuset Spira har inte haft tillåtelse att ta emot publik sedan november. Istället för att ägna sig åt kulturliv har personal hjälpt till med andra sysslor i kommunen. Nu under fas 4 har pianister varit på plats och spelat för de som ska vaccinera sig.

– Många kände spontant att de ville bidra och hjälpa till, vi har en hel orkester i huset och massa musiker som är duktiga och längtat efter sin publik, säger Nina Marjavaara, pr-ansvarig på Kulturhuset Spira.

Corona Jönköping

Eftersom vårdcentralen Läkarhuset har för trångt i sina lokaler kunde Spira erbjuda utrymme i det stora kulturhuset så att människor kan hålla avstånd till varandra. Vaccinatörer håller till i garderoben på bottenvåningen och i anslutning till entrén får de som är nyvaccinerade sitta och vila i 15 – 30 minuter och lyssna till musik.

– Vi har så många som ska få vaccin och då vill vi bidra till deras stund här i huset, många har ju längtat efter live-musik, säger Nina Marjavaara.

Är det någon som blivit sur och bett er sluta spela musik?

– Ingen som jag har hört, tvärtom, man går fram och tackar, säger Nina Marjavaara.

Möt pianisten Kerstin Jansson spelar för de som ska vaccineras i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet