Mathias Bergendahl är vd på High Chaparral. Foto: Johannes Tolf/SVT

High Chaparral siktar mot öppning i maj trots coronapandemin

Publicerad

Vilda västernanläggningen High Chaparral utanför Hillerstorp är inställda på att öppna parken precis som vanligt i mitten av maj trots rådande coronapandemi. Men datumet kan komma att ändras och nöjesparken har anlitat en expert för att tolka all den information som kommer om coronasmittan.

I klippet hör du nöjesparkens vd Mathias Bergendahl berätta om hur han ser på möjligheten att öppna i maj med tanke på coronapandemin.

– Vi ser allvarligt på situationen, men vi måste ändå ha ett mål, säger han.

Corona Jönköping

Coronasmittan i samhället slår hårt mot många verksamheter. Parker som Astrid Lindgrens värld i Vimmerby och Liseberg i Göteborg har skjutit upp säsongspremiären och permitterar personal. Det nya datumet för öppnandet av Liseberg är 16 maj, men det kan bli ännu senare. Astrid Lindgrens värld har inte satt något datum för öppning ännu.

Nöjesanläggningen utanför Hillerstorp öppnar normalt någon månad senare än Liseberg, och så som det ser ut just nu är planen att öppna den 21 maj.

Anlitat expert

– Vi har anlitat en doktor i molekylär cellbiologi som rådgivare för att kunna bolla frågor kring coronasmittan med, säger Mathias Bergendahl.

Han berättar att öppningsdatumet kan ändras, men att verksamheten behöver en riktpunkt att arbeta mot.

– Det hjälper ju ingen organisation att ha en osäkerhet, utan det är viktigt att ha en plan att arbeta utifrån.

Västernparken har runt 300 säsongsarbetare och tanken är många av dem ska börja om knappt en månad. Samtidigt har flera av dem hört av sig till anläggningen för att hör hur det blir nu.

– Jo så är det, folk vill veta hur det kommer att bli i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet