Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu påbörjar Niklas Hjalmarsson livet utanför ishallen – hör honom berätta om tankarna och planerna framöver i videon. Foto: Jasmin Akbarzadeh/SVT

Niklas Hjalmarsson om nya livet utanför isen: ”Tänkte bli bättre på golf”

Uppdaterad
Publicerad

Den meriterade Eksjösonen Niklas Hjalmarsson har en gång för alla lagt skridskorna på hyllan. Nu berättar han om sina tankar om framtiden och hans drömyrke – bortsett från hockeyn förstås.

Den trefaldige Stanley Cup-vinnaren valde efter ett års uppehåll att sent i höstas göra comeback i HV71 för att hjälpa laget att stanna kvar i SHL.

Men comebacken blev inte långvarig – en hjärnskakning satte stopp för Hjalmarsson i januari och hans sista match i karriären var därmed spelad. I början av april meddelade han att han avslutar sin hockeykarriär.

Även om inte hjärnskakningen ligger till grund bakom beslutet så berättar han att det är någonting som han reflekterat över.

– När man var yngre så körde man väl på några gånger när man egentligen skulle vila. Nu när jag är äldre och har barn och mådde som jag gjorde på eftermiddagarna när huvudvärken kom tänkte jag ”så här vill man inte ha det resten av livet”.

”Inte kul att inte göra så mycket”

En del av den lediga tiden som han har över berättar han att han ägnar åt sina två söner vars aktiviteter tar upp en del tid. Men annars är han fundersam kring vad han ska göra med resten av tiden.

– Det är ju inte så kul att inte göra så mycket. Jag har tänkt försöka bli lite bättre på golf. Det är ju en sport som kräver lite tid.

Hör Niklas berätta om sitt drömyrke och hans tankar om sina framtida planer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.