Hjortsjöskolan i Vaggeryd utryms på grund av mögel

Publicerad

Fukt- och mögelproblem gör att Vaggeryds kommun nu har fattat beslut om att eleverna på Hjortsjöskolans mellanstadie ska undervisas i temporära lokaler.

Vaggeryds kommun har tidigare beslutat att Hjortsjöskolans mellanstadiebyggnad ska utrymmas på grund av fuktskador och mögel. Efter beslutet har skolan till hälften utrymts till lokaler som finns på området. På grund av hälsoriskerna utryms nu hela skolan, vilket är tidigare än vad som hade planerats.

”Hälsan måste alltid gå först och därför gör vi hellre för mycket än för litet”, skriver skolchefen Per-Erik Lorentzon på kommunens sajt.

Under påsklovet kommer lokaler som normalt används till idrott och fritidshem att göras om till klassrum. Utöver detta kommer skolan att låna lokaler av en kyrka och även använda delar av högstadiet. Undervisningen i de temporära klassrummen kommer bedrivas från påsklovets slut tills ersättningslokalerna är på plats.

I maj förra året besökte SVT Fenix kunskapscentrum i Vaggeryd som också hade problem med fukt och mögel. Det kan du se i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.