Polisen på Höglandet varnar för en stark typ av narkotikaklassade ecstasytabletter. Foto: TT/arkiv

Höglandspolisen varnar för stark drog

Publicerad

Polisen på Höglandet varnar nu för en extra stark form av drogen ecstacy som just nu florerar.
– Vi har fått underättelser om att den här typen av tabletter är mycket starka och risken för en överdos är hög.

I ett inlägg på Höglandspolisens Facebooksida går polisen nu ut och varnar för att extra starka ecstacytabletter är i omlopp. Ecstasy är en narkotikaklassad drog som är förbjuden att både inneha och bruka.

– Det är inte så att vi har gjort några beslag av just den här typen av tabletter, säger Roger Olsson biträdande polisområdeschef på Höglandet, men vi har via vår underrättelseverksamhet fått information om att tabletterna är i omlopp och vi tycker att det är viktigt att varna eftersom de sticker ut.

Mycket hög narkotikasubstans

Enligt Olsson innehåller de förbjudna tabletterna, som kallas för soundcloud och har formen av ett moln, cirka dubbelt så hög aktiv narkotikasubstans än vanliga tabletter. Något som gör att risken för en överdos ökar markant.

– Det förekommer en hel del ecstasy i vårt område och vi stöter ofta på drogen, säger Olsson. Men det är inte som förr då den mest förekom på ravefester. Den typen av fester finns knappt längre, idag har ecstasy blivit en partydrog som förekommer i många olika sammanhang.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer