Foto: Anders Wiklund/TT

Högsäsong för inbrott – husägare såg tjuven hoppa ut genom fönstret

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på onsdagen larmades flera polispatruller till en villa utanför Axamo i Jönköping i jakten på en misstänkt inbrottstjuv. Husägaren hade varit hemifrån i 25 minuter och när hon kom hem såg hon hur en man hoppade ut från ett fönster till villan och försvann från platsen.

Kvinnan kontaktade direkt polisen.

– Vi har sökt i området efter gärningsman utan resultat. Tekniker är på plats och genomför en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund vid 14-tiden.

Vad som har stulits är inte känt och någon misstänkt tjuv har heller inte kunnat gripas.

Samtidig berättar hon att polisen är på väg till ett anmält inbrott i Habo. Där är det en bekant till den bortresta husägaren som upptäckt att det varit inbrott.

Polisens tips

Stundande midsommarhelg är enligt polisen högsäsong för inbrottstjuvar. Många är bortresta och då passar tjuvarna på att slå till.

– Det är viktigt med grannsamverkan. Man kan hjälpas åt att ta in posten, slänga sopor i soptunnan, parkera bilen utanför. Alltså att se till att det ser ut som om någon är hemma, säger Åsa Willsund och fortsätter:

– Sedan kan husägarna undvika att skriva på sociala medier att man är bortrest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.