Hanna Vinborg, kommunikationschef på Jönköping University Foto: SVT/Pressbild

Högskolan satsar på digitala tentor

Uppdaterad
Publicerad

Jönköping University har beslutat att gå över till mer digital verksamhet.

– Vi gör allt vi kan för att säkerställa att alla studenter får genomföra sina studier, säger Hanna Vinborg, kommunikationschef på Jönköping University.

All undervisning som kan ska bedrivas digitalt och på distans. Lärarna har nu fått i uppgift att se över hur det ska fungera i deras respektive ämne. Jönköping Universitys ambition är att ha igång verksamheten men begränsa antalet personer som vistas samtidigt på campus.

Lindriga sjuka kan delta

– Det är både för att minska smittspridningen och för att se till att studenterna kan slutföra sina studier. Det innebär att även de som är hemma med lindriga symptom kan delta.

Corona Jönköping

Under veckan har två av fyra fackhögskolor tentavecka, så antalet studenter hade varit begränsat i vilket fall som helst.

– Vi vet inte exakt ännu, men jag har fått indikationer på att det inte är den närvaro som det brukar vara, säger Hanna Vinborg.

Jönköping University har också utökat restriktionerna för  besök och tjänsteresor för personalen, där de nu inte får förekomma utan att vd för respektive högskola har godkänt det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet