Holger Pettersson. Foto: Jim Bovin/RMHC

Holgers familj får ersättning

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång tids kämpande fick Holgers föräldrar ett positivt besked under torsdagkvällen – försäkringsbolaget kommer att ge dem ersättning.

Tidigare i höstas berättade vi om familjen Pettersson i Habo, som förlorade sin fyraårige son Holger efter en tids sjukdom.

Trots att de hade en försäkring som täckte både olycka och sjukdom så vägrade försäkringsbolaget att betala ut ersättning utöver dödsfallsbeloppet på 43 000 kronor eftersom de trodde att dödsfallet berodde på ett medfött hjärtfel.

Inte rätt till ersättning

Försäkringsbolaget Skandia hävdar nu att Holger istället dog av en medfödd lungsjukdom. Det menar också att föräldrarna egentligen inte har rätt till någon ersättning. Men med tanke på hur ärendet har skötts så kommer de ändå att betala ut 125 000 kronor till familjen.

– Det känns skönt att kunna lägga det här bakom oss. Ni slipper vi gå runt och känna den här klumpen i magen, säger Holgers mamma Linda Pettersson.

Kommer inte överklaga

Ersättningen är drygt 20 000 kronor lägre än vad de hade begärt, men de kommer ändå inte att överklaga. Nu känner de att det är dags för familjen att blicka framåt, även om det känns tufft just nu.

– Det här är första julen utan Holger, och det är ju en process att ta sig igenom, inte minst för hans storasyster. Man märker ju av att han saknas, säger Linda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.