Kommundirektören i Gislaved, Malin Aronsson, avslutar sin tjänst. Foto: SVT

Hon är årets offentliga ledare – prisades på gala

Uppdaterad
Publicerad

Malin Aronsson, kommunchef i Gislaved är utsedd till Årets offentliga ledare, enligt tidningen Dagens samhälle. – Det känns fantastiskt. Jag är stolt och glad, säger hon.

Priset delades ut på den Stora samhällsgalan på Cirkus i Stockholm under onsdagskvällen. Cirka 350 kommuntoppar och chefer var samlade. 

Enligt juryns motivering: ”Med ett starkt driv och stort personligt engagemang har Årets offentliga ledare genom tydlighet och trygghet i beslutsprocesserna fått såväl organisationen som individerna att lyfta sig. Genom en ny styrmodell, ett tydligt målarbete och stor delaktighet från medarbetarna har hon skapat trygghet och en ökad stolthet i sin kommun.”

– Det känns fantastiskt. Jag är stolt och glad både för egen del och för vårt gemensamma arbete i Gislaveds kommun, säger Malin Aronsson.

Blev du förvånad?

Niclas Palmgren, Malin Aronsson, Marie Johansson och Anton Sjödell på galan. Foto: privat

– Det blev jag förstås. Det är ju inget man kan förvänta sig, men jag hade ju 33 procents chans.

Tre superkommuner

Totalt sju priser delades ut under kvällen. Bland annat utsågs tre superkommuner i Sverige, Nacka, Hamstad och Varberg.

– Vi tittar på hur kommunerna har presterat historiskt inom viktiga områden och mäter också deras styrka genom ett antal framtidsfaktorer. Ambitionen är att identifiera spännande exempel på hur man framgångsrikt kan driva kommunen. Det tycker vi att vi har lyckats med även 2018, säger Anna Sönne, vice vd och redaktionschef på Dagens Samhälle, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.