Foto: SVT

”Hoppas han är med”

Uppdaterad
Publicerad

Med anledning av turbulensen om sverigedemokraten Lennart Karlssons nätkonto håller SD:s partidistrikt i Jönköpings län extra styrelsemöte ikväll.

Björn Forsell är ordförande i partidistriktet SD Jönköpings län. Enligt honom  är det riksorganisationen som uppmanat dem att ha möte för att sätta sig in och bilda sig en uppfattning om vad som hänt. Björn Forsell säger att partidistriktet sen kommer att skicka ärendet vidare till riksorganisationen så att det blir de som utreder Lennart Karlssons nätkonto och de rasistiska kommentarer som gjorts på kontroversiella sajter.

– Vi har ingen möjlighet att utreda detta lokalt,  jag hoppas att riks ska gå till botten med detta så att det blir rättvist, menar Björn Forsell.

Storm kring SD-politiker

Han är tydlig med att partiet tar avstånd från de inlägg som presenterats.

–  Är det han som har gjort det så ska han ju inte vara med, vem nu som än har gjort det.

Uppgifterna som framkommit är märkliga och besvärande för Lennart Karlsson och Sverigedemokraterna, säger Björn Forsell.

– Men det är jättesvår att säga någonting i det, för är det sant så är det rent ut sagt för djävligt och är det inte sant så är det också för djävligt mot Lennart. 

Hur ser du på de uppgifterna som kommit fram om Lennart Karlsson och hans nätkonto?

– Jag känner inte Lennart, det jag hört så ska det vara en bra karl, men är det så här så är det ju fruktansvärt och tråkigt, sen hur man kapar, som han säger att man har kapat hans konto, sånt där kan inte jag, jag är för gammal för sånt.

Hur ser du på de svar och förklaringar som Lennart Karlsson haft?

– Jag kan inte svara på det för jag har inte hela bilden.

Men utifrån det du vet nu – känns det rimligt?

– Det känns märkligt, hela historien är ju jättemärklig. Hur någon kan göra så om någon tycker så, eller om det är någon som djävlas, det vet vi ju inte ännu.

Kan Lennart Karlsson sitta kvar som kommunpolitiker i Habo medan det här utreds?

– Det är ju inte min sak, jag tycker ju att så länge han inte är dömd så är han ju oskyldig, så heter det ju. Men det får faktiskt Habo kommunförening avgöra om de tycker det, eller om rikset går in. Vi får väl ta en diskussion om det också ikväll, när du väcker frågan här, så får jag väl se vad distriktet tycker.

Ibland tar man ju time-out medan utredning pågår.,,

– Det kanske Lennart skulle göra, jag vet inte hur han har tänkt. Vi hoppas att han ska vara med på mötet ikväll och berätta för oss så att vi får lite mer kött på benen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storm kring SD-politiker

Mer i ämnet