Foto: SVT

Hundra statister på TV-inspelning i Bottnaryd

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen började regissören Colin Nutley spela in sin kommande tv-serie Bröllop, dop och begravning. Först ut var en begravning och inspelningsplats var Bottnaryds kyrka väster om Jönköping.

Runt hundra statister och flera kända svenska skådespelare fanns på plats när inspelningarna drog igång i Bottnaryd. Statisterna fanns på plats redan vid niotiden och fick sedan instruktioner om inspelningsdagen. Sedan blev det en dryg timmes väntan innan de fick ta plats i kyrkan för inspelning.

Det var mycket folk som rörde sig runt den vackra 1600-talskyrkan i Bottnaryd. Många av statister kom från Borås.

– Vi är 37 personer från föreningen aktiva seniorer i Borås, säger Laine Wester, som var statist på sin första inspelning någonsin.

Fler inspelningar i Bottnaryd

Miniserien som började spelas in under tisdagen handlar om två familjer under ett år.

– Enkelt uttryckt kan man säga att det är en avlägsen kusin till ”Änglagård”, sa Colin Nutley tidigare till TT.

Det kommer att bli fler inspelningsdagar i Bottnaryd framöver för filmteamet och den 2 augusti kommer det att behövas många statister i Jönköping som ska agera publik vid en pianokonsert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.