Annika Cederfeldt och Elof Sommansson från Forsheda hus är med och startar upp en ny produktionsenhet i fabrikslokaler i Sandsjöfors. Foto: Charlotte Göransson/SVT

Husfabrik satsar i Sandsjöfors – stor betydelse för bygden

Publicerad

I höst vidgar hustillverkaren Forsheda hus sin verksamhet genom att öppna en ny produktionsenhet i Sandsjöfors i Nässjö kommun. Något som resulterar i flera arbetstillfällen.

Fabriken som husföretaget köpt har stått tom de senaste två åren sedan Moelven byggmodul slutade med sin produktion i Sandsjöfors.

– Här finns befintlig maskinpark och förhoppningsvis ett stort kunnande eftersom vi har en region med trähus. Så det här är en satsning som är lite strategisk, säger produktionschefen Elof Sommansson.

”Ser ljust på det här”

Planen är att det ska bli ett 70-tal medarbetare som ska sköta produktionen av bland annat rad- och parhus.

– Vi ser verkligen ljust på det här att få hit en fabrik igen, säger Rangberth Johansson, en av alla Sandsjöforsbor som ser positivt på företagets satsning.

Rangberth Johansson är positiv till att fabrikslokalerna i Sandsjöfors kommer till användning igen. Foto: SVT/Charlotte Göransson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.