Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör mer om Husqvarna AB:s besparingsprogram Foto: SVT

Husqvarna AB ska minska personalstyrkan med 1000 personer

Uppdaterad
Publicerad

Husqvarna AB med fabrik i bland annat Huskvarna ska minska sin personalstyrka med 1000 personer, det uppger företaget i ett pressmeddelande. Företaget som tillverkar verktyg och utrustning till trädgårdar ska minska sina bensindrivna produkter.

I samband med den tredje kvartalsrapporten så lanserar Husqvarna AB ett besparingsprogram. Företaget omsättning har förbättrats under det tredje kvartalet, dock är vinsten lägre än vad analytiker spått.

I besparingsprogrammet framgår det att företaget ska göra besparingar på cirka på 800 miljoner per år fram till 2025. Men samtidigt ska takten för företaget omställning till el-och batteridrivna produkter öka med 400 miljoner under samma period. Nettobesparingen hamnar alltså på cirka 400 miljoner per år.

Minskar med 1000 tjänster

Koncernen planerar att minska sin verksamhet inom bensindrivna konsumentprodukter och i samband med detta ska personalstyrkan minska.

– Vår personalstyrka kommer att minska med cirka 1000 tjänster, det säger Henric Andersson vd och koncernchef på Husqvarna group i ett pressmeddelande.

Företaget har cirka 14 700 anställda runt om i världen och omkring 3 000 finns i Sverige. I Huskvarna handlar det om runt 2 500 anställda. Var nedskärningarna ska ske är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.