Foto: SVT

Hustillverkare varslar 25 tjänstemän

Uppdaterad
Publicerad

Hustillverkaren Anebyhus med kontor i Aneby och Åseda varslar 25 tjänstemän om uppsägning. Anledningen är en minskad orderingång.

Kräftgången fortsätter för Anebyhusgruppen. I juni varslades 34 kollektivanställda och nu är det tjänstemännens tur. 25 personer från tjänstemannasidan har varslats om uppsägning.

– Tyvärr ser vi att orderingången fortsätter att minska, framförallt inom grupphus som är en stor del av vår verksamhet, säger Niklas Lundin, VD på Anebyhusgruppen. De nya amorteringskraven som infördes 1 mars i år ligger bakom en stor del av den avmattning som har skett på marknaden.

Positiv framtid – trots allt

-Anebyhusgruppen har expanderat kraftigt under de senaste åren och har en god orderstock, men nu måste vi anpassa vår kapacitet och vår kostnadsmassa till det nya marknadsläget, fortsätter Lundin. Med de här åtgärderna på plats ser vi positivt på bolagets framtid.

Förhandlingarna om det senaste varslet inleds inom kort.

Anebyhus är inte den enda hustillverkaren som har det tufft just nu. I juli i år varslades 22 anställda på Trivselhus i Vetlanda om uppsägning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.