Joakim Engström, tränare i HV71. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

HV 71 bryter samarbetet med tränaren

Uppdaterad
Publicerad

HV71 meddelade på måndagen att de bryter samarbetet med tränaren Joakim Engström som varit i klubben i tre år. I nuläget har de ingen ny tränaren för SDHL-laget men förhoppningen är att en ny tränare ska presenteras snart.

Joakim Engström kom till HV71 2019 och har varit lagets huvudtränare i tre säsonger. Men nu väljer alltså klubben att bryta samarbetet med tränaren.

– Vi har haft en dialog med Joakim efter säsongen om framtiden och båda parter känner att SDHL-laget behöver ta sig an en ny riktning. Därför har vi kommit fram till detta beslutet. Vi vill tacka Jocke och önska honom lycka till i sina framtida uppdrag, säger Johan Lindbom, klubbdirektör i HV71, enligt ett pressmeddelande.

Klubben kommer nu att påbörja en process för att ta fram en ny tränare till laget, som de hoppas kunna presentera snart, skriver de i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.