Myles Powell i aktion under HV71:s finalserie i hockeyallsvenskan mot Björklöven. Foto: Mikael Fritzon/TT

HV-forward lämnar för SHL-konkurrent

Uppdaterad
Publicerad

Den kanadensiske forwarden Myles Powell, som värvades till HV71 från Västervik mitt under den allsvenska säsongen, är klar för spel i IK Oskarshamns nästa säsong. Under torsdagen blev det också klart att finske forwarden Jesper Kokkonen lämnar klubben.

HV71 bygger laget för nästa säsong i SHL och nya spelare kommer och andra lämnar. I går meddelade HV71 att Jesper Kokkonen, som spelat två säsonger för klubben, inte spelar i HV-tröjan nästa säsong.

Under fredagen meddelade SHL-konkurrenten Oskarshamn att forwarden Myles Powell har skrivit ett kontrakt med klubben över kommande säsong.

Bidrog till HV:s avancemang

Myles Powell värvades till Västervik inför förra säsongen och gick sedan mitt under säsongen vidare till allsvenska konkurrenten HV71. Under sina 18 grundseriematcher i HV-tröjan noterades han för åtta mål och 16 assist. I slutspelet gjorde han 13 poäng (3+10) och var med och bidrog till att laget åter tog sig till hockeyns svenska finrum, SHL.

– Ja, jag gillade att bo och spela i både Västervik och Jönköping, där jag var förra året. Jag gillar södra Sverige över lag. Angående beslutet att komma till Oskarshamn: det känns som rätt miljö för mig. Jag ser fram emot att börja säsongen och visa vad jag kan göra, säger Myles Powell i en artikel på IK Oskarshamns webbsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.