I klippet ovan berättar klubbdirektören i HV71, Agne Bengtsson, vad en nedflyttning till allsvenskan skulle betyda ekonomiskt. Foto: SVT

HV-krisen: ”Vi måste få spelarna att göra det vi önskar”

Publicerad

HV71 ligger farligt nära kvalplatserna i SHL-tabellens nedre region. I ett försök att vända den negativa trenden fick tränaren Niklas Rahm i söndags sparken.

– Vi tror inte att det är fel på spelidén, det handlar om att få spelarna att göra det vi önskar och då blir det nu ett annat ledarskap med en annan person, säger klubbdirektör Agne Bengtsson.

Men Stephan ”Lillis” Lundh var så sent som i fjol huvudtränare i klubben och togs i höstas in som assisterande tränare i klubben. Så en helt ny röst tycker kanske många att det inte är.

– Han har ju erfarenhet av tufft tabelläge sedan tidigare och det känns bra att ha någon med den erfarenheten i det här läget, säger Agne Bengtsson.

Klubben går back

Det är tufft på många sätt för HV71 denna vinter. Coronapandemin gör att klubben har en prognos på ett minusresultat på cirka 15 miljoner kronor denna säsong.

– Men tidigare år har vi gjort plusresultat så att det här ska vi klara.

Men det finns en oro i föreningen för att laget ska tvingas kvalspela för att hålla sig kvar. Men enligt klubbdirektören Agne Bengtsson kommer de göra allt för att inte hamna där.

– Lillis kommer ju att ta hela ansvaret nu då och sedan jobbar vi på förstärkningar. Vi har skapat oss ett utrymme för att kunna göra det.

I klippet ovan berättar Agne Bengtsson om hur han ser på sportchefernas arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.