– Det kommer bli en tuff resa, säger Simon Önerud. Hör honom berätta om sin målbild i klippet här ovan. Foto: Mikael Fritzon/TT

HV ska tillbaka till hockeyns finrum – allt annat är ett fiasko

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar hockeyallsvenskan och för HV:s del är det första gången på över 30 år som de spelar i den näst högsta ligan. I år finns bara ett enda mål, att ta sig tillbaka till SHL.

Förra säsongen slutade HV71 som bekant sist i serien och förlorade sedan kvalspelet mot Brynäs som innebar att klubben degraderades till hockeyallsvenskan. I år kraven högt ställda både ifrån föreningen, fansen och spelarna själva – HV71 ska ta sig tillbaka till SHL igen.

– Ja det är den enda målbilden jag har i huvudet och resten av laget. Vi är medvetna om att det kommer att bli en tuff resa men vi har ett tydligt mål som vi siktar på, säger lagkaptenen Simon Önerud.

I klippet berättar han hur de ska hantera pressen på laget i år.

Även om klubben och spelarna har en tydlig målbild i år så kommer det att bli tufft att gå upp till högsta serien i år. I mångas ögon är HV71 ett lag som hör hemma i SHL och därför kommer alla att vilja slå dem.

– Det är väl ganska häftigt att ha dem förväntningarna på sig, hellre det än att man inte har några förväntningar alls. Det gäller att man står stabilt på jorden eller på isen som det gäller i detta fallet och är ödmjuk och förstår att det är en tuff uppgift varje kväll, säger tränaren Tommy Samuelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.