Agne Bengtsson arbetar som klubbdirektör i HV71. Foto: TT / HV71

HV71 får spela utan publik

Uppdaterad
Publicerad

HV71s damer är i final. Men hemmamatcherna i Kinnarps arena på fredag och söndag kommer att spelas utan publik. Onsdagens match i Luleå spelades dock med publik eftersom publiken redan var på väg till arenan då Folkhälsomyndighetens rekommendation kom under eftermiddagen. Även Tranås AIF som spelar playoff till herrarnas allsvenska berörs.

De kommande SM-finalerna mellan HV71 och Luleå som spelas fredag den 13 mars och söndag den 15 mars kommer att genomföras utan publik, det uppger klubben på onsdagseftermiddagen.

– Det är jättetråkigt, men det var ändå ett enkelt beslut med tanke på myndigheternas riktlinjer, säger Agne Bengtsson som är klubbdirektör.

Beslutet har tagits efter Folkhälsomyndighetens rekommendation om att inte genomföra sammankomster med fler än 500 personer på grund av coronaviruset.

– Vi hade ju arbetat väldigt hårt för att dra in publik. Men vi får istället hoppas att folk tittar på matcherna via media istället.

Även Tranås drabbas

Under torsdagen meddelade även hockeyettan att playoff-matcherna till allsvenskan under fredagen att spelas inför tomma läktare. Det gäller bland annat Tranås AIF:s match borta mot Mariestad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.