Lias Andersson jublar efter sitt 5-1 mål under torsdagens ishockeymatch i SHL. Foto: Mikael Fritzon/TT

HV71 krossade Djurgården hemma

Publicerad

Fullt ös framåt och en stabil målvakt i Hugo Alnefelt bäddade för en stabil seger för HV71. Även om matchen var jämn så var det hemmalaget som ville åt de där sex direktplatserna till slutspelet lite mer.

Efter två perioder stod det 3-0 till HV71 efter en väldigt jämn tillställning i Kinnarps Arena. Men i sista skulle allt avgöras. Anthony Camara slog till efter bara 41 sekunder för hemmalaget men bara 13 sekunder senare fick Djurgårdens Anton Mylläri slutligen hål på Alnefelts storspel.

Ytterligare tre fullträffar fullbordade en riktig överkörning av Jönköpingslaget. Sju olika spelare i hemmalaget hittade nätet, bland annat Lias Andersson som tog med sig två assistpoäng.

Vinsten innebär att HV71 passerar Djurgården i tabellen, nu som femma på bättre målskillnad. Detta innebär direktkvalificering till slutspelet om läget står sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.