AIK har anlagt en minnesplats för de omkomna ungdomarna utanför Friends Arena i Solna. Foto: Janerik Henriksson/TT

HV71 och AIK höll tyst minut inför nedsläpp efter tragiska olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Efter den svåra trafikolyckan på väg 31, där tre unga män miste livet, håller AIK och HV71 en tyst minut. Pojkarna var AIK-supportrar och idrottsföreningen sörjer efter olyckan.

HV71 och AIK har tillsammans anordnat en tyst minut inför nedsläpp i kvällens match i hockeyallsvenskan i Jönköping. Den tysta minuten hölls inför nedsläpp klockan 18.00. Detta för att visa respekt till de omkomna och deras familjer, skriver AIK Hockey på sin hemsida.

På torsdagskvällen färdades fyra tonåringar från Jönköpings län i en mindre personbil mot Kalmar för att se en fotbollsmatch mellan AIK och Kalmar. Efter en omkörning strax innan en skarp kurva, körde bilen in i ett vägräcke och kom därefter ut på mötande körbana och frontalkrockade. Tre av tonåringarna miste sina liv efter olyckan.

Flera idrottsföreningar uttrycker sorg

Efter att olyckan inträffade har bland annat AIK, Vetlanda Bandyklubb, IFK Vänersborg och Svensk Elitbandy visat stöd på flera olika sätt, inte minst i sociala medier. Norra Ståplats – AIK Stockholm har delat en bild på AIK-supportrar, som håller upp en banderoll, där de hedrar de omkomna pojkarna.

IFK Vänersborg har laddat upp en bild där bandyspelare står och håller en tyst minut för tonåringarna.

– En tyst minut för att hedra offren från Vetlanda i den tragiska bilolyckan som ägde rum igår, skriver IFK Vänersborg på Twitter.

Fotbollen samlas för att visa stöd

Förbundskaptenen för Sveriges herrlandslag i fotboll, Janne Andersson, var vid en minnesplats i Stockholm för att visa stöd till de drabbade.

– Fotbollsfamiljen har sorg, allt stöd till de drabbade, skriver Svensk Fotboll på Twitter.

Flera motståndarklubbar har också uttryckt sympatier. IFK Göteborgs supporterförening, Änglarna, betonade att lagtillhörighet inte har någon betydelse efter tragiska olyckor.

– Sorgen har inga färger. Vi vill uttrycka vårt varmaste deltagande. Våra tankar är med de anhöriga, skriver de på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.