Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Önerud var med då HV kvalade förra gången, i klippet ovan ger han sina tankar kring kvalet mot Oskarshamn som inleds i Jönköping ikväll Foto: SVT/TT

HV71 och Oskarshamn slåss om plats i SHL – möts i ångestkval

Uppdaterad
Publicerad

I dag spelas den första matchen mellan det stjärnspäckade laget HV71 och det mindre namnkunniga laget Oskarshamn. Segraren i bäst av sju spelar i SHL nästa säsong.

Både HV71 och Oskarshamn har gjort en mycket svag säsong, där HV71 slutade på en 13:e plats och Oskarshamn på en 14:e plats i tabellen.

– Det kommer säkerligen vara lite spänt till en början från båda lagen. Men när pucken släpps så hoppas jag och tror att hockeysverige kommer att få se ett HV som släpper på handbromsen, är noggranna och spelar med ett självförtroende där ute, säger forwarden Simon Önerud.

Ljusår mellan lagen

HV71 har på pappret en mycket mer namnkunnig trupp som är en av ligans dyraste. Oskarshamn som endast spelat i högsta serien sedan 2019 och har en betydlig billigare trupp. Frågan är vilket av lagen som går segrande ur striden. Blir det ett motiverat Oskarshamn eller blir det ett stjärnspäckat HV71.

– Det kommer definitivt inte vara någon underskattning från vår sida. Vi vet att det kommer vara tuff och tajt, men en del jämna matcher som kommer att gå till förlängning. Det enda jag bryr mig om just nu är att HV spelar i SHL nästa säsong, säger han.

I klippet berättar Simon Önerud om erfarenheterna från förra kvalet när HV71 åkte ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.