Frederik Dichow ansluter till HV71 från Frölunda. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

HV71 värvar målvakten Frederik Dichow från Frölunda: ”Stor och modern”

Uppdaterad
Publicerad

HV71 värvar en ny målvakt till herrlaget. Den 22-årige dansken Frederik Dichow ansluter från Frölunda. Samtidigt ser Victor Brattström ut att lämna.

– Det känns jättebra och jag ser fram emot att ansluta till HV71, säger Frederik Dichow i ett pressmeddelande.

Frederik Dichow representerade Kristianstad IK 2021 och har alltså tillhört Frölunda de två senaste säsongerna, där han var andremålvakt bakom Lasse Johansson. Nu har han skrivit på ett avtal med HV71 över resten av säsongen.

– Frederik är en stor och modern målvakt och vi känner att vi behöver förstärka målvaktssidan. Han har jobbat bra ihop med Joel (Gistedt, målvaktstränare i HV reds. anm.) innan och vi tror att han kan avlasta Joni på ett bra sätt. Samtidigt har Victor Brattström uttryckt att han vill ha en större roll och spela fler matcher. Det är naturligtvis inte hållbart med tre målvakter och vi jobbar på att hitta en lösning för Victor, säger Kent Norberg, HV:s sportchef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.