Grennaskolan Foto: TT

IB kan bli kvar i Gränna

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli viss gymnasieverksamhet vid Grennaskolan till hösten. Idag hade styrelsen ett nytt möte.

Styrelsens mening är att IB-programmet på Grennaskolan bör vara kvar och starta även nu till hösten 2015 på Grennaskolan. Det beslutet fattades idag vid det nya styrelsemötet. Tidigare styrelsebeslut i frågan har ansetts ogiltigt eftersom för få i styrelsen var närvarande, därför togs beslutet om idag och det blev då vissa förändringar.

– Vi menar att IB-programmet bör finnas på skolan, tillsammans med den satsning som högskolan nu gör i Gränna, säger styrelseordförande Lennart Fransson.

Avveckling fortsätter

Sedan tidigare har Jönköpings kommun och Högskolan meddelat att högskolan förlägger verksamhet på Grennaskolan med förberedande kurser för internationella studenter.

– Det är nu upp till Rådhus AB att ta ställning till vårt förslag, det är de och inte vi som förfogar över pengarna i det här läget, säger Lennart Fransson.

Grennaskolans styrelses beslut idag innebär precis som tidigare ett steg mot avveckling av högstadieverksamheten och också av de nationella gymnasieprogrammen NA och SP. Men ännu är inga formella beslut fattade. Förhandlingar med fackliga organisationer på Grennaskolan kommer inledas omgående.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Grennaskolans framtid

Mer i ämnet