IFK Värnamo hyllas för sin allsvenska plats

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamos sensationella avancemang till allsvenskan i fotboll firades under söndagen i centrala Värnamo. Torget fylldes av hundratals människor som ville fira bragden och laget.

– Kul att det har kommit så mycket folk och att man fick fira tillsammans med våra supportrar, säger spelaren Oscar Johansson till SVT.

Den 2 november säkrade laget platsen i allsvenskan genom att besegra AFC Eskilstuna på bortaplan med 2-0. Intåget i fotbollens finrum var sensationellt eftersom laget var nykomlingar i Superettan denna säsong.

Några veckor efter avancemanget var det nu dags för Värnamoborna att få hylla laget. Det är Värnamo city och Värnamo näringsliv som arrangerade stadens hyllning till fotbollslaget.

– Det känns jättekul att det initiativet har tagits. Värnamo är ju inte så stort, så det är kul att det verkar beröra många. Hoppas det kommer många trots att det är kallt idag, sade tränare Jonas Thern till SVT inför firandet.

Hundratals människor samlades på torget.

– Det har blivit en hel del firande. Men så ska det vara när man gör en sån säsong, säger Oscar Johansson.

Vid 14-tiden klev laget upp på scenen:

Så här såg det ut när den allsvenska platsen var ett faktum:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.