Rasmus Wiedesheim-Paul lånas ut till IFK Värnamo säsongen ut. Foto: Halmstad BK/Arkiv

IFK Värnamo lånar in forward

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamo har ju hart en mycket tuff vårsäsong och ligger klart sist i tabellen med bara fem poäng. Nu lånar klubben in en forward från seriekonkurrenten Halmstad BK.

Det är 19-årige Rasmus Wiedesheim-Paul som de senaste två åren spelat i Halmstad BKs seniorlag och gjort en handfull matcher i Allsvenskan och Superettan som nu lånas ut till Värnamolaget.

Rasmus är en reslig forward som under 2018 haft svårt att konkurrera till sig en plats i Superettanlaget. Dock har han stått för flertalet goda insatser i klubbens U21-lag där han även överlägset leder den interna skytteligan med 6 mål på 7 matcher, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Målskytt

– I Rasmus får vi in en utpräglad målskytt i truppen vilket även hans 6 mål i U21 Allsvenskan talar för. Trots sin längd så är han en rörlig forward som är snabb och duktig på att löpa i djupled och hitta luckor bakom motståndarens backlinje, säger Jonas Thern och fortsätter:

– Det är en spelare som jag har koll på sedan tidigare då han har varit en del av akademin i Osby och av de spelare som jag har haft där nere så är Rasmus den vassaste avslutaren, det hoppas jag även att han kommer visa under hösten i Värnamo. ”

 Lånet av Rasmus börjar gälla från den 15 juli och sträcker sig fram till säsongens slut 2018.

Rasmus Wiedesheim-Paul

Född: 8 februari 1999

Längd: 1,87cm

Vikt: 68kg

Position: Forward

Moderklubb: BK Astrio

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.