Fredrik Lingeskog, ordförande IFK Värnamo och Gottlieb Granberg (M), vice ordförande kommunstyrelsen har olika lösningar på hur elitfotboll ska spelas i Värnamo. Foto: Privat/SVT

IFK Värnamo slåss om allsvensk plats – så är planen för ny arena

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamo ligger i toppen av superettan och slåss nu om en plats i allsvenskan kommande säsong. Men hemmaarenan Finnvedsvallen uppfyller inte de krav som ställs på en allsvensk arena.

Efter en succésäsong hittills tillbaka i superettan så är IFK Värnamo nu ett av topplagen i serien. Med elva omgångar kvar att spela är de nu med och slåss om de allsvenska platserna. Men Finnvedsvallen uppfyller idag inte kraven för en allsvensk arena och nu pågår diskussionen hur det ska lösas inför framtiden.

– Vi undersöker möjligheterna för en ombyggnation av Finnvedsvallen, men också möjligheterna för att bygga en ny arena, säger Gottlieb Granberg (M), vice ordförande kommunstyrelsen Värnamo.

IFK Värnamo mot Allsvenskan

Hör Gottlieb Granberg och Fredrik Lingeskog i klippet ovan om deras tankar kring en ombyggnation av Finnvedsvallen i Värnamo.

För få sittplatser

Finnvedsvallen har idag kapacitet för strax över 1000 sittplatser, men i allsvenskan krävs det minst 3000 sittplatser på arenan. Även andra aspekter som exempelvis säkerhet, pressrum och VIP-rum måste förbättras vid en ombyggnation av arenan.

Det finns möjlighet att få dispens för de lag med en mindre arena under en period, så länge en tydlig plan för ombyggnation finns med i framtida beräkningar.

Hoppas på dispens

– Att det finns möjlighet till den här dispensen är helt avgörande för oss. Oavsett om vi landar i att bygga en helt ny arena eller att påbörja en ombyggnation av Finnvedsvallen så sker inget av det över en natt. Det kommer att ta tid, säger Fredrik Lingeskog, ordförande IFK Värnamo.

Uppdatering: IFK Värnamo vann torsdagskvällens hemmamatch mot Jonköpings södra med 2–0 och behåller därmed serieledningen i superettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IFK Värnamo mot Allsvenskan

Mer i ämnet