IFK Värnamo är ett av topplagen i superettan i år. Se klippet för att höra hemmaspelaren och lagkapten Freddy Winsth berätta om varför han tror det går så bra i årets säsong. Foto: Ebba Öberg/SVT

IFK Värnamo slåss om en plats i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingen IFK Värnamo har gjort succé i superettan. Efter halva serien ligger klubben i topp och är med och slåss om en plats i allsvenskan.

Fotbollsklubben IFK Värnamo är ett av topplagen i årets superetta. Halva serien är spelad och det finns goda chanser för laget att för första gången komma in i allsvenskan.

– Vi möter Sundsvall på lördag, och det är där vi är just nu. Vi tar en dag i taget, säger klubbens huvudtränare Robin Asterhed.

Robin Asterhed har tidigare varit tränare i bland annat Malmö FF, men IFK Värnamo är hans första lag på seniornivå. Han tillträdde som huvudtränare i slutet av 2020.

Tillbaka till superettan

IFK Värnamo avancerade till superettan för första gången 2010, där de låg kvar några år. 2018 åkte de ur superettan, men fjolårets spel gjorde att klubben klättrade upp igen.

– Mina grabbar lyckades ju med bedriften att ta hem division 1 förra året, så på så vis har vi förra årets framgång med oss, säger Robin Asterhed.

Bra skadeläge

Det har varit få skadade under årets säsong, enligt Roland Sveningsson som är del av rehabteamet.

– Vi har haft väldigt bra skadeläge i år, vilket gjort att det inte varit så många borta. Det är självklart en anledning till att det gått bra i årets spel, säger han.

I klippet hör du huvudtränare Robin Asterhed berätta mer om vad han tror ligger bakom IFK Värnamos succé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.