Talangscouten Tonny Westring är 100 procent säker på att IFK Värnamo kommer ta sig till allsvenskan i år. Hör varför i klippet ovan. Foto: Mikael Fritzon, TT/Hanna Källebring, SVT

IFK Värnamos framgångssaga – talangscouten om varför de har lyckats

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamo tog sig förra året till Superettan och har under säsongen där legat i toppen av tabellen. De sista matcherna närmar sig och talangscouten Tonny Westring är övertygad om att laget kommer ta klivet upp i Allsvenskan redan till nästa säsong.

– Det spelar ingen roll vilka spelare som är på planen, alla ger 100 procent och det blir lika bra oavsett, säger Tonny Westring.

Han menar att mycket av framgången grundar sig i lagets nya tränarduo inför den här säsongen.

– Med Jonas Therns erfarenhet och lugn tillsammans med Robin Asterheds hunger och nytänkande så har det blivit en fantastisk mix, säger Tonny Westring.

IFK Värnamo mot Allsvenskan

Jonas Thern har tidigare både spelat i IFK Värnamo och varit tränare i klubben. I början av 2019 återvände han till klubben som huvudtränare.

Inför den här säsongen kom Robin Asterhed till klubben och tog över som huvudtränare, med Jonas Thern vid sin sida.

God gruppsammanhållning

Tonny Westring berättar att IFK Värnamo verkar ha en god sammanhållning i gruppen, något han tror har påverkat framgångarna.

– Jag har haft spelare som har frågat efter att få komma till IFK Värnamo, för att man har hört så bra om lagkänslan och stämningen i truppen, säger han.

Under måndagen spelar IFK Värnamo borta mot AFC Eskilstuna och kan redan då säkra allsvenskt avancemang.

Hör talangscouten Tonny Westring berätta om vad han tror ligger bakom IFK Värnamos succé i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IFK Värnamo mot Allsvenskan

Mer i ämnet