Johan Storm, ordförande IF Hallby HK, har redan börjat blicka mot nästa säsong. Foto: SVT

Efter uppflyttning – nu planerar Hallby för Handbollsligan

Publicerad

På söndagskvällen vann IF Hallby HK ödesmatchen mot HIF Karlskrona och gick upp i högstaligan i handboll för herrar. Men under måndagen hade energin lugnat sig lite – nu är tankarna på nästa säsong.

– Det är fantastiskt och riktigt härligt, men vi känner att vi är förberedda, säger ordförande Johan Storm.

På söndagskvällen var det glädje för Hallby HK: när slutsignalen tjöt hade de vunnit med 24–30, vilket innebar att de gick upp i Handbollsligan.

– Helt magiskt, helt underbart, jag kan nästan inte sätta ord på känslorna, sade huvudtränaren Jesper Östlund efter klubbens avancemang.

Redo för Handbollsligan

Men när SVT träffar Johan Storm på måndagsförmiddagen så har han smält det som hände under söndagen och blickar mot nästa säsong.

– Vi är redan hyfsat förberedda, vi har förstärkt en hel del inom organisationen. Sedan måste vi ju stärka lite i laget också. Vi är redo efter 53 års uppehåll, säger han.

Inga problem med sponsorer

Enligt Johan Storm är det inga större problem att få sponsorer, trots att det redan finns andra idrotter som har lag högt upp i divisionerna.

– Handbollen är en bra sport i och med att den är lätttillgänglig. Sedan har vi redan ett antal sponsorer, säger han.

Se videon när Hallby går upp i Högstaligan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.