Före träffen med medierna hölls ett fullsatt stormöte med råslättsbor. Foto: Gabriel Djärf/SVT

Ilska och engagemang på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska råslättsborna och föreningar på Råslätt i Jönköping ta tag i den oroliga situationen som bostadsområdet har hamnat i.

Den senaste tiden har bland annat flera bilar satts i brand på nätterna och vid ett stormöte på tisdagskvällen visades ett ökande engagemang bland de boende.

– Jag hoppas att vi får fler äldre killar som engagerar sig. Jag har hört killar som skäller på kompisar som gör dumheter, så vetskapen om vad som är rätt och vad som är fel det har folk, menar Stefan Åström, en av de råslättsbor som kom till mötet.

Det var fullsatt i samlingssalen på Råslätt med uppemot 150 råslättsbor som hade kommit för att prata om vandaliseringen med bilbränder som har pågått de senaste veckorna. Många var upprörda och ville engagera sig. Det var ungdomsverksamheten Underground och Råslätts sportklubb som tog inititativ till mötet. Och nu finns förhoppningen att fler kommer att engagera sig och delta i till exempel nattvandringar för att få tillbaka ett lugn i området. 

– Vi har ett starkt stöd både från engagerade människor här på Råslätt men även från myndigheter, så vi kommer att lösa det här, säger Peter Magnusson, samordnare ungdomsverksamheten Underground på Råslätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.