Polisen misstänker en liga bakom inbrotten. Foto: TT

Inbrott hos flera företagare

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen bröt sig tjuvar in i lägenheter i Jönköping och Huskvarna och stal stora summor pengar. Alla offer är företagare vilket gör att polisen nu utreder ett samband mellan brotten.

På söndagseftermiddagen under drygt en timmes tid gjordes tre inbrott i lägenheter i Huskvarna och Jönköping. Alla tre brotten skedde på liknande sätt. Tjuvarna har brutit upp dörrar och sedan stulit kontanter och i ett fall även smycken. I minst två av inbrotten rör det sig om stora summor pengar.

Alla är företagare

I alla lägenheterna bor det personer som har företag, det rör sig bland annat om en restaurangägare. Det här gör att polisen nu utreder ett samband mellan inbrotten.

— Det är för mycket som talar för att det skulle vara tillfälligheter. Man börjar fundera på om de letar upp de som är näringsidkare, säger Marcus Anefur, som är gruppchef på polisen i Jönköping.

Gärningsmännen, om det är samma personer, är misstänkta för bland annat grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.